Hoe werken zonwerende glasfolie’s

Hoe werken zonwerende glasfolie’s?*

Zonwerende Raamfolies zijn ontwikkeld om de hoeveelheid doorgelaten zonnewarmte door raamglas te verminderen

  1. Door het verhogen van de zonnereflectie
  2. Zonnewarmte absorberen via het glas

Zonwerende glasfolie'sBij speciale gekleurde of gepigmenteerde folies gaat het voornamelijk om de sterk absorberende werking. De kleur absorbeert de zonne-energie op het glas en voorkomt zo dat de warmte in de kamer komt. Dit type folies is niet zo effectief voor warmtevermindering als reflecterende folies.

Reflecterende folies zijn uiterst nauwkeurig voorzien van een metaalhoudende toplaag. Deze gemetalliseerde folies zijn ontwikkeld om de zonreflecterende eigenschappen van het glas te vergroten. Reflecterende raamfolies van 3M presteren op het gebied van vermindering van warmtetoename gemiddeld tot uitmuntend.

Alle 3M Zonwerende Raamfolies zijn transparant en optisch helder. De bescherming tegen ultraviolette straling is in de lijmlaag verwerkt. Het verlengt de levensduur van de folie en het biedt bescherming voor meubels, in huis of op kantoor.

De meeste 3M Raamfolies zijn beschermd met onze slijtvaste coating die zorgt voor ongekende duurzaamheid en een constante kwaliteitsuitstraling.

(*bron 3M Glasfolie)